Birgit

Den gode fortælling kan skabe et fortættet rum og drage sine tilhørere med på en dannelsesrejse, hvor de andres besværligheder og strabadseren for at finde vej i livet giver os en forståelse af os selv og vores eget liv.

Jeg har gennem mange år brugt fortællingen i mit virke som efterskole- og højskolelærer i fagene: drama, dansk, samfundsfag, historie, kristendom og filosofi – med særlig fokus på den dramatiske fortælling.
Jeg har udover fortælling skrevet og instrueret adskillige teaterkoncerter som en del af undervisningen på bla. Musikefterskolen i Humble.
Mine fortællinger afspejler de fag, jeg har undervist i – så der ofte både er elementer af det historiske, det mytiske og det eventyrlige.

Jeg bruger også fortællingen som undervisningsforløb, fx: filosofiske temaer, kunst- og kulturpersonligheder samt historiske begivenheder og personer.

Fortællingerne og undervisningen planlægges til forskellige målgrupper: ældrecentre, nysgerrige pensionister og efterlønnere, unge studerende, børn og konfirmander m.m.fl.

Uddannelse:
Lærer samt 2-årig uddannelse på Fortælle Akademiet

Arbejde:
Efterskole- og højskolelærer
Medleder af Musikefterskolen i Humble
Pædagogisk supervisor
Foredragsholder
Fortæller

Udtalelser

Jeg har lært Birgit Alling at kende som en medrivende og gribende fortæller. Hun fortæller til hjerne og hjerte og har en dyb indsigt i det univers, hun fortæller udfra.

Else Mathiassen, Leder af Fortælle Akademiet og tidligere forstander på Vestjyllands Højskole.

Tak for din fine og inspirerende måde at undervise på, Birgit. Du er vel- forberedt og giver af dig selv og har derfor altid fuldt hus til dine foredrag. Vi er rigtig  glade for dig.

Birte Thyssen, Toftlund LOF

Birgit Alling er en levende og engageret fortæller. Som underviser er hun meget velforberedt og god til at supplere med fine anekdoter.

Johanne Matthiesen, Gram

Birgit er altid velforberedt både som foredragsholder og som fortæller. Hun har en skøn afslappet stil.

Heine Popp, Toftlund

Birgit Alling er en super god og spændende foredragsholder. Hendes foredrag giver både lærdom og visdom. Som fortæller er hun fantastisk.

Jeg er medlem af ”FIDA” – Fortællere i Danmark – og har været månedens fortæller.

https://fortaellereidanmark.dk/birgit-alling-er-maanedens-fortaeller-oktober-2020/

Mundtlig fortælling – en sansemættet oplevelse, fuld af nærvær og intensitet.

Kontakt os gerne